umbrella png

Gerila info

SEMPER- Servis za medijsku profesionalnu edukaciju i razvoj

Gerila info

www.gerila.info

 

Uvod

Od početka 2018. SEMPER aktivno radi na razvoju internet magazina www.gerila.info.  Riječ je o portalu koji uglavnom radi na temama o korupciji, kriminalu i ljudskim pravima. U posljednjih nekoliko godina intenzivno radimo na razvoju video produkcije. Tokom 2018. i 2019. skrenuli smo na sebe veliku pažnju javnosti, posebno nakon pokušaja ubistva našeg novinara Vladimira Kovačevića. U julu 2019. godine Gerlila.info je organizovala veliku regionalnu konferenciju o govoru mržnje u online medijima, te sprovela istraživanje na uzorku od 30 online medija iz BiH.

Šta je u fokusu medija

Uglavnom se bavimo pričama o kriminalu, korupciji, ljudskim pravima i politici

Nagrade

Nagrada za poseban doprinos novinarstvu  Društva novinara BiH

Najuspješnije priče

Projekti

  • Nezavisni mediji u borbi protiv korupcije“, uz podršku CPCD snimljeno osam dokumentarnih filmova o koruptivnim radnjama (2020-2021)
  • Nelegalni proces“ uz podršku Centra za razvoj medija i analize objavljeno 10 istraživačkih tekstova o korupciji u BiH (2021-2022)
  • Štetne koncesije u Republici Srpskoj“, Centar za razvoj medija i analize objavljeno pet istraživačkih priča o korupciji (2020)

 

 

Društvene mreže Brojke Adresa Kontakt osoba
Gerlila.info

 

Gerlila.info

 

 

Gerila portal

Facebook: 12.000 Pionirska 34

78000 Banjaluka

 

Twitter: 57
Instagram: –
YouTube: 386
Website: 40.738 mjesečno

 

O nama

"Umbrella" UBA predstavlja Mrežu istraživačkih medija, čiji će članovi vršiti pritisak na javnost izvještavajući o protuzakonitim, koruptivnim, nelegalnim i drugim radnjama koje nagrizaju društveni sistem u Bosni i Hercegovini.

UBA

RESURSNI CENTAR

ČLANICE

PRIDRUŽI NAM SE